FOLKLÖR VE BALE

HALK OYUNLARI BALE

Çocukların aynı müzikte, aynı hareketleri yaparak aynı sesi çıkartmaları, onların tamamen bütünleşmelerini öğretir. Dikkatlerini kaybetmeden organize olmalarını ve kurallara uymalarını sağlar. Halk oyunları dersi çocukların sorumluluk duygularını da geliştirir. Çocuklarda özgüvenin oluşmasında halk oyunları dersinin etkisi büyüktür. Yapılan takım çalışmalarında içine kapanık ya da dikkati daha az olan çocukların sosyalleşmelerine yardımcı olur. Hep birlikte çıkmış oldukları bir gösteri çocuklarda başardım duygusunun açığa çıkmasını ve daha iyisini yapabilirim şeklinde motive olmalarını kesinlikle sağlar.

Çağımızın en büyük zaafı olan dikkat dağınıklığı ve zayıflığının da ilacıdır. Çocuklar için sayısal zekanın gelişmesinde de halk oyunları dersi çok önemlidir. Ritim duygusunun gelişmesi, çocukların okuldaki diğer derslerine de olumlu yönde etki eder. Dikkatlerini daha kolay toplamalarını sağlar. Ritmi yakalayan çocuklar grup çatısı altında bir olmayı ve grupla hareket etmeyi öğrenirler.Bireysel anlamda kendilerini ifade etme yetenekleri de artar. Aynı zamanda Halk oyunları, çocuklara estetik kazandırır, sanat duygularını pekiştirir.


    Bale eğitimi alan bireyler bedenlerini daha iyi kullanırlar, vücutları esnek, güçlü ve zarif olur. Ayrıca kas yapısını güçlendiren bale, çocuğun daha hızlı uzamasını ve gelişmesini sağlar.     Bale soyut düşünme becerisini de geliştirir. Kişinin yön bulma, müziğe göre hareket etme, düşünme ve konsantrasyon becerilerini artırır. Özellikle çocuklar bir sonraki hareketi zihinlerinde canlandırarak zihinsel gelişimlerini hızlandırırlar. Balenin faydaları kişinin düşünce süreçlerinde de görülür.

DİĞERLERİ

Acil Soru ve Bilgi Almak için Bizimle İletişime Geçin